Redding Airport Eelde alleen met steun bedrijfsleven

raadscommissie-eeldeBedrijven zouden moeten mee betalen aan de redding van Groningen Airport Eelde. Dat vindt raadslid Emile Zirkzee (D66). Een raadscommissie stelde deze voorwaarde gisteravond. Wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken wil kijken of bedrijven en instellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en de Hanzehogeschool daartoe bereid zijn.

In het coalitieakkoord dat D66, PvdA, GroenLinks en VVD ruim twee jaar geleden hebben gesloten zijn afspraken opgenomen over de luchthaven. De financiële situatie van het vliegveld is sneller verslechterd dan de partijen toen konden vermoeden.

De meeste raadsleden toonden zich kritisch omdat het vliegveld steeds opnieuw met tekorten kampt. Afbouwen lijkt echter geen optie.

Uit onderzoek van externe deskundigen komen drie mogelijke toekomstmogelijkheden voor de luchthaven naar voren: een klein, recreatief vliegveld, een vliegveld voor vooral vakantievluchten en een luchthaven die als toegangspoort voor het Noorden functioneert.

Er moet hoe dan ook geld bij want ook sluiting kost geld.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *