Rehwinkel neemt waardig afscheid van Groningen

afscheid peter rehwinkel 30-10-2013-1Gisteravond heeft de stad Groningen afscheid van burgemeester Peter Rehwinkel genomen. Een waardig afscheid waarbij Roeland van der Schaaf constateerde dat je als politicus tegenwoordig geen olifantshuid moet hebben maar een olifant moet zijn om de tegenwoordige kritiek te kunnen doorstaan en noemde dit de uitwassen van de opkomst van het populisme. Verder werd Rehwinkel toegesproken door de nestor van de raad, Jan Evenhuis.

Alle foto’s van de avond: klik hier

Verder werd Peter Rehwinkel toegezongen met een toepasselijk lied “Als de liefde niet bestond” een nummer van Toon Hermans.

In zijn afscheidswoord reageerde Peter Rehwinkel op de vele kritiek die hij kreeg op zijn functioneren. Het gaat niet om de burgemeester. Het gaat om de ouders van de verbrande studentente, de weduwe van de vermoorde agent. Ik ben een passant en dat bent u allen. Slechts één wethouder, Jannie Visser is nog over van het college toen ik aantrad en in dat raad is Robert Prummel van de Stadpartij de enige die in de raad nog zitting heeft.

Hij gaf de raad verder mee dat de Groninger politiek niet over elkaar maar met elkaar moet spreken en dat zij verder moeten kijken dan de verkiezingen alleen.

Foto’s: Siebrand Wiegman/FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *