Riemer-Koffiestation nieuwe exploitanten gerestaureerd tankstation Dudok

De winnaar van de prijsvraag wie het voormalige tankstation Dudok na restauratie mag gaan exploiteren is bekend. Het is boekhandel Riemer en koffiebar Koffiestation. Beide partijen werken nu ook al samen binnen de boekhandel op de hoek van de Nieuwe Ebbingestraat/Turfsingel. De drie geldige inschrijvingen zijn de afgelopen maanden door de beoordelingscommissie zorgvuldig bestudeerd. Daaruit kwam Riemer/Koffiestation als beste uit de bus.

Gezocht werd naar een exploitant die het monumentale gebouw een invulling zou geven  met een uitnodigende uitstraling naar de omgeving; horeca behoorde tot de mogelijkheden.

De winnaars komen straks met een horeca-concept – ‘Van Deeg Vandaag’ – inclusief terras dat het midden houdt tussen traiteur en café, het serveren van koffie/thee, broodjes en licht alcoholische dranken en bij zomerdag lekker ijs. Ook willen ze er graag cursussen gaan geven rondom het bakken van lekkernijen. Het paviljoen is het hele jaar en alle dagen open.

Het is de bedoeling dat de restauratie van het rijksmonument na de zomer van 2023 start. Tegelijkertijd wordt dan ook begonnen met de herinrichting van het gebied eromheen, afhankelijk van de lopende procedures. Dudok aan het Diep zou dan tegen de zomer van 2024 klaar kunnen zijn. De stad heeft er dan aan de Diepenring een even uitnodigende als groene verblijfsplek bij waar deze kleinschalige horeca-exploitatie dan deel van uitmaakt. Het project is onderdeel van de binnenstadsaanpak Ruimte voor Jou die sinds 2016 in uitvoering is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *