Roeland van der Schaaf start groot bouwproject in Paddepoel

nederland 2016, groningen, paddepoel, start nieuwbouw trefkoel fase b en c, zonnelaan

Een feestelijke start van het grootste bouwproject in Groningen voor de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf.  Samen met Pieter Bregman, algemeen directeur/bestuurder Nijestee en Hein Trebbe, junior directeur aannemer Trebbe verzorgden zij  samen de officiële start van de bouw op de voormalige Trefkoellocatie. Met een impuls van 35 miljoen euro wordt in Paddepoel een gebouw (blok B en C) met 465 verhuurbare eenheden en 40 parkeerplaatsen op het binnenterrein gerealiseerd. 445 zelfstandige en semi zelfstandige eenheden voor jongeren en studenten zullen worden verhuurd door studentenhuisvester SSH. De semi-zelfstandige eenheden hebben een eigen badkamer en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken per 8 eenheden. Nijestee zal zelf 20 tweekamerappartementen gaan verhuren.

Met de bouw van deze jongerenwoningen wil Nijestee de wachttijd van sociale huurwoningen in Groningen verlagen.

Alle foto’s van de nieuwbouw voormalige Trefkoel: klik hier

Niet alleen de bouwvakkers zijn verheugd met dit project welke bijdraagt aan de werkgelegenheid. Ook de wijk en het winkelcentrum zullen profiteren van deze wijkvernieuwing voor jongeren die eveneens huisvesting zal bieden aan internationale studenten.

Vorig jaar februari werd besloten dat de bouw van de nieuwe fase aarbevingsbestendig gemaakt moest worden en dat is gelukt. Voor de planaanpassing en de kosten die hiervoor gemaakt zijn heeft de woningcorporatie gebruik gemaakt van de nieuwbouwregeling van de NAM die twee miljoen euro bij draagt aan dit project.

Oktober 2017 is de verwachting dat de bouw gerealiseerd zal zijn en Nijestee sluit aan bij het project WarmteStad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *