Rood jong solidair met Gaza

groningen-centrum-tussen beide markten-rood solidair met gaza-1Donderdagochtend voert ROOD, jong in de SP actie tegen de oorlog in Gaza. Stadjers kunnen zich Tussen Beide Markten solidair verklaren met Gaza door op de foto te gaan met een solidariteitsboodschap. De foto’s worden verzameld en op social media gepubliceerd.

 ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: “Na meer dan 1700 doden en 9000 gewonden is er nog steeds geen oplossing voor het conflict en gaat het geweld van Israël tegen onschuldige burgers gewoon door. ROOD verklaart zich solidair met de Palestijnse bevolking. Met deze actie willen we Stadjers de mogelijkheid geven dat ook te doen.”

Op 8 juli begon Israël het nieuwste offensief tegen Gaza, waarbij naast de vele burgerslachtoffers tientallen scholen, ziekenhuizen, moskeeën en kerken zijn verwoest. Olthof: “Het Palestijnse volk leeft in angst. Het is niet te bevatten dat we dit soort agressie van Israël als Nederland blijven tolereren. Het is tijd dat het kabinet Rutte een duidelijk signaal afgeeft tegen Israël door officieel protest aan te tekenen bij de Israëlische ambassadeur.”

Eén gedachte over “Rood jong solidair met Gaza

 1. Laat ze naar de maan lopen.
  Zolang Hamas eigen bevolking naar de doelen stuurt welke Israël aangeeft te bombarderen, krijgen die van mij geen greintje respect.
  Logisch dat er op deze manier honderden doden vallen te betreuren aan hun zijde.
  Hamas bombardeert lukraak op Israël, geeft niet aan op welke doelen de raketten zijn gericht, dit in tegenstelling tot Israël die dit WEL aangeeft.
  Wat let Hamas dan om deze locaties te ontruimen en eigen volk in veiligheid te brengen?
  Helemaal niets.
  Hamas heeft wel geld om tunnels aan te leggen en bommen a75.000 dollar per stuk te kopen, maar voedsel en medicijnen voor eigen volk aanschaffen, ho maar.
  Jammeren doen ze wel dat er geen geld voor voedsel en medicijnen is en wij maar als gekke Gerritje er met open ogen in tuinen.
  Wij ondersteunen hun oorlog .
  Wat zou jij doen als je constant belogen en bedrogen wordt?
  Dan sla je tenslotte ook terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *