KEI-lopers worden de tent uitgerookt

steden nederland, groningen, centrumBrandweer en gemeente geven studenten lesje veiligheid

Op maandag 11 augustus vindt de informatiemarkt voor  nieuwe studenten op de Vismarkt in Groningen plaats. Dit is van 10.00-17.00 uur op de eerste dag van de KEI-week. De gemeente Groningen, Brandweer Groningen, Politie, GGD Groningen en de DUO (Studiefinanciering) hebben een gezamenlijk stand van zes kramen met het thema ‘Veiligheid’.

In het kader van brandveilig wonen lokt Brandweer Groningen de nieuwe studenten in de tent, om ze er vervolgens weer uit te roken. Op deze ludieke wijze worden zij geconfronteerd met het grootste gevaar bij brand: de rook. De nieuwe studenten krijgen voorlichting hoe ze zelf gevaren in hun studentenhuis kunnen voorkomen.

Veilig vrijen
Naast de Brandweer geven de andere partijen van de gemeentelijke kraam informatie over veilig met geld omgaan, een veilige buurt en een veilig leven. Het gaat bijvoorbeeld over uiteenlopende onderwerpen zoals de vergaande consequenties als je een fiets heelt, het voorkomen van schulden, veilig vrijen en veilig reizen.

Rad van Stad
Als studenten vijf vragen over deze onderwerpen beantwoorden aan de hand van een stempelkaart, ontvangen ze altijd een prijs met een draai aan het Rad van Stad. Dit kan gaan om een degelijke tweede handsfiets, een spaarpot, bandenplakset of gratis entree voor schaatsen of zwemmen in Kardinge. Daarnaast maken acht studenten kans op een extra prijs: een VIP arrangement met de burgemeester in de SkyBox van de gemeente Groningen bij de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles op 17 augustus in de Euroborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *