Celstraf van vijf jaar gijzeling Grote Beerstraat

vrouw jusitia-1Voor de gewelddadige gijzeling van vier mannen vorig jaar in de Grote Beerstraat in Paddepoel heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van vijf jaar geëist tegen een 35-jarige man uit Groningen, meldt RTV-Noord. Zijn 28-jarige medeverdachte, een vluchteling zonder vaste woonplaats, hoorde vier jaar cel tegen zich eisen.

De twee worden ervan beschuldigd dat ze met een groep hun slachtoffers in augustus van vorig jaar drie dagen lang vasthielden. Dit zou gebeurd zijn in de woning van de 35-jarige aan de Grote Beerstraat in Groningen.
Losgeld
Twee van de slachtoffers verklaarden bij de politie dat ze werden geslagen, dat hun handen werden vastgebonden en dat ze bedreigd werden met een stroomstootwapen en een pistool. Ook zouden ze zijn gedwongen een hennepkwekerij in de woning op te ruimen en van geld, pinpasjes en sieraden zijn bestolen. Ze kwamen weer vrij nadat hun familie en vrienden 5000 euro losgeld betaalden.

Hennepkwekerijen
Volgens het OM was een conflict over de hennepkwekerij aanleiding voor de gijzeling. De verdachten zouden deel uitmaken van een West-Afrikaanse bende met meerdere hennepkwekerijen in de stad. De slachtoffers, allen van Vietnamese afkomst, zouden voor hen hebben gewerkt. Justitie zegt dat de verdachten hen ervan beschuldigden de oogst uit het huis van de 35-jarige te hebben geroofd.

Verdachten ontkennen
De 35-jarige ontkent dat hij een van de leiders van de drugsbende is. Ook zegt hij ten tijde van de gijzeling niet thuis te zijn geweest. Zijn medeverdachte zegt dat hij tijdens een bezoek aan een vriend in het huis bij de gijzeling verzeild raakte. Hij zegt dat hij daar zelf niet aan meedeed en juist probeerde de gegijzelden vrij te krijgen. Justitie gaat ervan uit dat hij ook het stroomstootwapen vasthield, maar dicht de 35-jarige ook een grotere rol toe.

Bron: RTV-Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *