ROOD opent meldpunt fietsenstalling Hoofdstation

groningen-zeeheldenbuurt-stationsplein-fietsenstalling-1Vrijdag opende ROOD, jong in de SP een meldpunt om aandacht te vragen voor het tekort aan fietsenrekken rond het hoofdstation. Al jarenlang is er een gebrek aan stallingsplaatsen voor fietsen, maar een oplossing lijkt er niet te komen. ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: “Een groot deel van de fietsers kan zijn of haar fiets in het weekend nergens kwijt. Maar als je je fiets buiten het rek zet, wordt deze weggesleept en krijg je er nog eens een boete van €25,- bovenop. Dat is belachelijk. De gemeente moet zorgen voor een fatsoenlijke oplossing.”

ROOD, jong in de SP vindt dat de gemeente moet opschieten met het plaatsten van nieuwe fietsenrekken bij het hoofdstation. “Zolang de problemen rond het fietsentekort niet zijn opgelost, moet de gemeente in elk geval stoppen de fietsen buiten de rekken te verwijderen, als deze niet onveilig zijn geplaatst”, aldus Olthof.

groningen-zeeheldenbuurt-stationsplein-fietsenstalling-2ROOD wil zoveel mogelijk verhalen verzamelen van mensen die hun fiets niet kwijt kunnen. Heb jij hier ook last van? Kan je vaak je fiets niet kwijt? Is je fiets wel eens weggehaald? Laat het ons weten via groningen.sp.nl/fietsenstallingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *