Ruim 160 runderen op de18e editie van Groninger Rundvee Show

Vandaag, zaterdag 25 februari, streden 29 Groninger veehouders om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show (G.R.S.). In de manege te Bedum verschenen 160 runderen in de ring tijdens de achttiende editie van deze provinciale wintershow. Naast de individuele keuring werden er bedrijfscollecties worden getoond.

De show wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors. De hoofdsponsors zijn Rabobank, CRV, For Farmers, Alta, Accon AVM, Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa en veehandel Siep van der Veen.

Om 09.30 uur verschenen de eerste koeien in ring 1 en in ring 2 werden de kalveren en de pinken gekeurd worden. Bij de kalveren, die voorgebracht worden door kinderen t/m 12 jaar, werd een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet aangewezen. De pinken(tussen 11 en 20 mnd oud) worden voorgebracht door kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bij de pinken zal de strijd gaan om exterieur, toilet en showmanship.
Leerlingen van het Terra in Groningen hebben vanuit het vak Regio Leren het project Showmanship uitgevoerd. Hiervoor zijn de afgelopen maanden 3 oefendagen georganiseerd.

Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen, tijdens het defilé aan het einde van de keuring.

Op de keuring werden o.a. embryo’s(v:AltaSuperstar), een ballonvaart voor twee personen, een ForFarmers VitaMatic krachtvoerbak en meerdere leuke prijzen verloot.
De jury van deze dag bestond voor de koeien uit A. Moree uit Oud Beijerland. J. Schipper uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en D. Kuiper uit Sibculo zullen dit jaar de keuring van de kalveren en pinken voor hun rekening nemen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *