Ruimere eindtijd feesten Koninginnenacht 2013

koninginnedag-mensen-1Spreiden van drukte door meer feestlocaties rondom binnenstad. De burgemeester heeft besloten dat de eindtijd voor feestlocaties in de Koninginnenacht, op maandag 29 april, 02:00 uur is. Dit gold al voor locaties binnen de diepenring en geldt nu ook voor enkele aangewezen locaties buiten de diepenring.

 

Voor 30 april is de eindtijd vastgesteld op 00:00 uur voor alle locaties in de binnenstad. Deze speciale eindtijden en het uitbreiden van het aantal feestlocaties rondom de binnenstad moeten de drukte in het centrum gaan spreiden. Deze spreiding draagt bij aan de openbare orde en veiligheid van de vele bezoekers aan het centrum.

Op 29 en 30 april 2013 vindt de jaarlijkse viering van Koninginnenacht en Koninginnedag plaats. Gelet op de toenemende drukte de afgelopen jaren is besloten om het evenement te spreiden over een groter gedeelte van de binnenstad. Om die reden zijn voor het eerst diverse locaties buiten de diepenring betrokken bij het evenement. Om te voorkomen dat na afloop van de evenementen buiten de diepenring een grote stroom bezoekers alsnog richting Grote Markt/Vismarkt trekt, worden de eindtijden op de locaties binnen en buiten de diepenring op elkaar afgestemd.

Bron: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *