Ruiten ingegooid bij vluchteling in Hoogkerk

poltiek, personenBij een woning in de Suikerbuurt in Hoogkerk zijn afgelopen woensdag vijf ruiten ingegooid. In het huis woonde een man uit Mozambique. Dat liet burgemeester Ruud Vreeman vrijdag weten vlak voor de persconferentie over het incident in Hoogkerk weten aan RTV-Noord.

Dieptepunt
Het huis was tijdelijk verhuurd aan de alleenstaande man. Hij had via een noodprocedure de woning toegewezen gekregen. Het zou op termijn gesloopt worden.

Vreeman noemt het incident een dieptepunt in het jaar dat hij in Groningen burgemeester is: ‘Het is volstrekt onacceptabel dat een onschuldige man die hier een aantal weken woont, constateert dat zijn ramen zijn ingegooid. Daar ben ik heel scherp in dat we dat niet willen in Groningen.’

Recherche
Wie de daders zijn is nog niet bekend. De recherche doet een buurtonderzoek. ‘Ik wil de onderste steen boven hebben. En dan zal wel blijken wat de motieven zijn’, vertelt Vreeman.

De man zou niet welkom zijn in de wijk waar veel autochtone Nederlanders wonen.

Gesprek met bewoners
De burgemeester sprak om 16:00 uur met de buurtbewoners. Hierin werd nog niet duidelijk wie de daders zijn. De buurtvertegenwoordigers die er waren zeiden volgens Vreeman niets met de zaak te maken te hebben.

Na het gesprek met de bewoners van de Suikerbuurt gaf Vreeman een persconferentie. Vanwege alle media-aandacht is er vrijdag ook een persconferentie over het incident in het Groninger Stadhuis.

De vluchteling uit Mozambique heeft een andere woning gekregen.

 

2 gedachten over “Ruiten ingegooid bij vluchteling in Hoogkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *