BereslimmeBoeken bereikt mijlpaal van twee miljoen

BereslimmeBoek-2264BereslimmeBoeken zijn prentenboeken waarvan interactieve animatiefilms zijn gemaakt. Hierbij zijn titelkeuze, beeld, geluid, vertelstem, tempo en interactie optimaal afgestemd op het aanleren van nieuwe woorden en begrippen door peuters en kleuters.
Onderzoek door de Universiteit Leiden toonde aan dat kinderen die een half uur met BereslimmeBoeken werken 5-6 nieuwe woorden leren, waar ze gewoonlijk 2-3 nieuwe woorden per dag leren. Dit was de aanleiding voor de landelijke bibliotheekorganisatie BNL reden om BereslimmeBoeken in het assortiment op te nemen. Hierdoor kunnen alle bibliotheken in Nederland BereslimmeBoeken aan hun leden aanbieden. Gezamenlijk bereikten zij de mijlpaal van 2 miljoen bekeken exemplaren. Ter ere hiervan organiseerde Bereslim vandaag een borrel, waarbij ook de Groningse wethouder van Onderwijs en Zorg, Ton Schroor, aanwezig was. Ton Schroor sprak over de mooie toepassing die Bereslim biedt voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Esther Bright vertelt:
“Het is fantastisch dat deze nieuwe toepassing door bibliotheken wordt omarmd en breed onder de aandacht wordt gebracht. Binnen Bereslim realiseren wetenschappers en productontwikkelaars zonder winstoogmerk de allerbeste edugames voor jonge kinderen. Zeg maar ‘Het Sesamstraat model’ op het gebied van computerspellen. Participatie door landelijke organisaties is echter nodig om het bij de kinderen te krijgen. Leden van de bibliotheek kunnen gratis BereslimmeBoeken bekijken binnen de muren van de vestiging, maar ook via de widget op de website van veel bibliotheken.

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen en is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen (Letters in Beweging en Samenslim) en prachtige geanimeerde prentenboeken ofwel BereslimmeBoeken bekijken. Dit zijn interactieve films die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert maar daarnaast ook gewoon leuk zijn omdat kinderen plezier hebben aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. De producten van Bereslim kunnen zowel thuis gebruikt worden als door scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *