Rutte en Asscher op werkbezoek bij IBM Service Center

groningen-centrum-gedempte zuiderdiep-ibm-werkbezoek rutte-asscher-ondernemers-1Minister-president Mark Rutte en viceminister-president Lodewijk Asscher hebben vandaag, woensdag 27 mei, het aardbevingsgebied bezocht en in Slochteren gesproken met een aantal gedupeerden. Dit maakte de minister-president bekend tijdens het werkbezoek dat hij samen met vice-premier Lodewijk Asscher bracht aan het Noorden voorafgaand aan het bezoek bij het onlangs geopende IBM Service Center aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

Rutte en Asscher, in aanwezigheid van de commissaris van Drenthe Jacques Tichelaar, spraken met jonge ondernemers, waarna Lodewijk Asscher vertrok en Mark Rutte werd rondgeleid door het Service Center.

Deze IT-dienstverlener neemt veel pas afgestudeerde HBO’ers en academici van de RUG en Hanzehogeschool Groningen in dienst en zet sterk in op scholing. IBM heeft, net als Google in de Eemshaven, bewust gekozen voor de locatie Noord Nederland, naar eigen zeggen de Nederlandse ‘Silicon Valley’.

Mark Rutte maakte kennis met zijn profiel die samengesteld is naar aanleiding van zijn speech afgelopen zondag bij de herdenking op begraafplaats Margraten.

En natuurlijk in het tijdperk selfie; Even met de minister-president

Alle foto’s van het werkbezoek: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *