Samen tegen eenzaamheid

eenzaamheid-1Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

(H)erken eenzaamheid. Handel op tijd.

Dat is het thema van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Want hoe eerder eenzaamheid wordt gesignaleerd en bespreekbaar wordt, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander.

In de Week tegen Eenzaamheid, van 25 september tot 4 oktober, helpen we met verschillende activiteiten mensen eenzaamheid, of het risico op eenzaamheid, te herkennen. Bij zichzelf of bij een ander. In de privésfeer maar ook als vrijwilligers, beroepskrachten in zorg en welzijn en bij gemeenten.

Herkennen en erkennen van eenzaamheid zijn een belangrijke eerste stap bij het aanpakken van eenzaamheid. Net zo belangrijk is dat die eenzaamheid vervolgens wordt aangepakt door te handelen.

Kom erbij

Daarom roepen we iedereen op erbij te komen en mee te doen. Bijvoorbeeld met De Langste Eettafel van Nederland. Tijdens een van de vele workshops voor jongeren en informatiebijeenkomsten. Of een van de honderden lokaal georganiseerde activiteiten die in het teken staan van eenzaamheid (h)erkennen en op tijd handelen.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid pakken we samen eenzaamheid aan. Door kom erbij te zeggen. En heel Nederland uit te nodigen mee te doen met verschillende activiteiten.

Samen

Dat doen we samen. Wij, dat is Coalitie Erbij. Hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Want alleen samen maken we kans om eenzaamheid te voorkomen of verminderen.

Meedoen?

Kijk op de Agenda wat er in jouw buurt te doen is. Als organisatie een bijdrage leveren en een activiteit melden of verzinnen? Kijk bij Organiseren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *