Schaapskudde arriveert in Groningen

Schaapsherder Bouke Arends was er vroeg bij vanmorgen om alles in gereedheid te maken voor de ontvangst van zo’n driehonderdschapen op het Zernikecomplex in Groningen. De Schoonebeekers en Veluwse heide schapen vertrokken vandaag vanuit Emmen.  Onder de kudde dit jaar rond de honderd lammeren, iets wat we niet eerder zagen bij de aankomst van de kudde.

Dit jaar geen ontvangst comité of en afvaardiging van de gemeente Groningen. Onder Jannie Visscher herinneren we ons nog mooie intocht van de schapen in het Noorderplantsoen. Na Jan Seton vorig jaar wethouder Matias Gijsbertsen. Nu slechts een handjevol pers bij een onderwerp waar Groningen het weer mogelijk maakt dat het korten van de bermen, taluds en andere groengebieden op natuurlijke wijze plaatsvindt.

Het grote voordeel van dit ecologische bermbeheer is, dat de structuur van de bodem verbetert en dat de schapen zaden meedragen in hun vacht, waardoor allerlei plantensoorten worden verspreid.

Alle foto’s: klik hier 

Vele  Groningers gaan hier weer van genieten en er zal weer menig plaatje van worden geschoten.

De schapen blijven tot eind september in de stad aan het werk. Herder Bouke Arends houdt het wel en wee van zijn dieren bij via @StadskuddeGrunn

2 gedachten over “Schaapskudde arriveert in Groningen

  1. Dan hoop ik dat ze wel eerst al het zwerfvuil verwijderd hebben want man wat ligt er veel! Overal trouwens maar ik vind het wel zielig als die arme beesten hun poten of ingewanden open halen door al het glas, bierblikjes, petflessen, vuilniszakken met kattenbakgrit, plasticzakken, dozen, condooms, sigarettenpeuken, aanstekers en ik vergeet vast een hele berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *