Schaatsen in centrum Groningen

ijsbaan-grote-markt-3325Vanaf 26 november kan er geschaatst worden op de overdekte ijsbaan op de Grote Markt. Onder het thema ‘Frozen’ wordt de Grote Markt omgetoverd tot een waar winterparadijs waar je tot en met 6 januari kunt schaatsen en genieten van een lekkere glühwein of warme chocolademelk.

De ijsbaan wordt maar liefst 750 vierkante meter groot en is gedeeltelijk overdekt met een doorzichtig dak. Dat is goed nieuws, want daardoor kan er ook bij regen gewoon geschaatst worden. Voor de allerkleinsten is er een speciaal ‘krabbelbaantje’, zodat ze op een veilige manier de eerste schreden op het ijs kunnen zetten.

De ijsbaan ligt tegen de trappen van het VVV-kantoor, dat hierdoor wordt omgevormd tot een heuse tribune. Aan de andere kant kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten te schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren.

Wie is uitgeschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan.

Foto’s: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *