Sinterklaas op bezoek in winkelcentrum Paddepoel

nederland 2016, groningen, paddepoel, winkelcentrum, intocht sinterklaas, dierenriemstraat

Vanmorgen vroeg uit de veren. Sint en zijn Pieten moesten op weg naar het hoge Noorden en wel naar het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel. Rond de klok van enen arriveerde de Sint en zijn gevolg op het winkelcentrum. Met meer dan tachtig winkels een drukke middag. En wat verheugend. Zoveel kinderen en al die mooie winkels.

De Sint en zijn Pieten bezochten menig winkelier waaronder zijn speelgoedwinkel (S)intertoys. Ze zijn nog steeds de S vergeten liet Sint ons weten. De stoet vervolgde de route langs de Eikenlaan om vervolgens via de Dierenriemstraat op weg te gaan naar het podium. Onderweg met velen op de foto en de presentjes van de kinderen in ontvangst nemen. Geweldig wat een enthousiasme. Dat doet deed hem goed.

Bakkerij van Esch trakteerde de Sint en zijn hoofdpiet ook dit jaar weer op de lekkerste speculaas van Groningen. En wat leuk een interview met Koningin Maxima in De Rieper.

Op het podium beantwoorde de Sint de vele vragen van de kinderen en riep de kleurplatenpiet de kinderen op voor een cadeautje. Van de vele tekeningen had Piet een aantal uitgekozen die hij wel heel bijzonder vond. Alle tekeningen waren prachtig en gaan dus allemaal mee naar Spanje  waar de Sint er nog lang van zal gaan genieten.

Alle foto’s: klik hier

De Sint was het niet ontgaan de perikelen rondom de boetes tegen de koopzondag. Hij tekende samen met zijn piet de petitie en spreekt de wens uit dat deze problemen snel tot ieders tevredenheid worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *