Schapenscheerdag in Stadspark

groningen-noorderplantsoen-schaapscheren stadskudde-10De ruim driehonderd stadsschapen die momenteel in de stad de taluds en bermen kort houden, worden op zaterdag 6 juni geschoren. Dit gebeurt bij het Scoutinggebouw De Zwervers aan de Concourslaan 2 in het Stadspark in de stad. De schapenscheerdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur.

De schapen worden die dag allemaal geschoren met een scheermachine. Ook is te zien hoe dat vroeger met de schaar werd gedaan. Net als voorgaande jaren is er een kleine markt met schapenkaas, wol- en textielproducten en informatie over spinnen en kaarden. Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop over vilten en spinnen en mogen vachten voor een gift meenemen. De opbrengst gaat weer naar een goed doel: ‘De Nacht van de Vluchteling’.

Zaden
De gemeente Groningen zet schapen in bij het op een natuurvriendelijke manier kort houden van bermen en andere groengebieden in de stad. Met hun hoeven verbeteren schapen de structuur van de bodem zodat nieuwe zaden kunnen kiemen en de beplanting meer variatie gaat vertonen. Omdat de schapen zaden meedragen in hun vacht verspreiden ze allerlei plantensoorten. De Stadskudde graast van april tot en met september in de stad. Dit past in het doel van Groningen om de duurzaamste stad te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *