Tweede incident met projectiel bij Jumbo

gemeente  groningen-politie-1Afgelopen zondagavond 31 mei heeft voor de tweede keer een incident met een projectiel plaatsgevonden bij een supermarkt van de Jumbo. Dit maal werd een harde knal gehoord bij een supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen. Later bleek dat een raam door een projectiel beschadigd is geraakt. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Het Team Grootschalige Opsporing neemt ook dit incident mee in het onderzoek. De politie kreeg op de bewuste avond van een buurtbewoner de melding dat een luide knal was gehoord. Onderzoek op het Overwinningsplein leverde in eerste instantie geen resultaat op. Een dag later werd duidelijk dat een raam en een kozijn van de Jumbo waren beschadigd door een projectiel.

Verdachte

Na bestudering van de camerabeelden bleek dat een verdachte persoon iets heeft neergelegd bij het bewuste raam, waarna enige tijd later een ontploffing is te zien. Daarom werd de politie woensdag door de Jumbo gewaarschuwd. Hierop werd door de forensische opsporing een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook werden de camerabeelden veiliggesteld.

Eerder incident

Er is mogelijk een verband met het incident dat in de nacht van 8 op 9 mei plaatsvond. Toen trof de politie een explosief aan bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. Dit voorwerp kwam niet tot ontploffing. Nader onderzoek moet zekerheid geven of beide zaken aan elkaar gelinkt kunnen worden. Het TGO bestaat uit 20 rechercheurs die fulltime aan het onderzoek werken.

Schade

Gelet op het feit dat beide incidenten in de nachtelijke uren hebben plaatsgevonden, is het beeld dat de verdachte niet uit is op het maken van slachtoffers, maar op het veroorzaken van schade aan gebouwen. De politie heeft maatregelen genomen met het oog op de veiligheid in de nachtelijke uren.

Getuigenoproep

De politie wil nadrukkelijk in contact komen met mensen die op de bewuste avond van zondag 31 mei, rond 23.45 uur iets in de omgeving van de Jumbo op het Overwinningsplein hebben gezien. Vooral informatie over verdachte voertuigen en/of personen is belangrijk voor het rechercheteam. De politie wil in het bijzonder spreken met enkele mensen die vlak na en voor de ontploffing op de camerabeelden passeren. Ook als getuigen of omwonenden na de harde knal verdachte zaken hebben gezien, wil de politie dit graag weten. De politie gaat komende dinsdagavond 9 juni met de bewuste camerabeelden, waarop een verdachte persoon in beeld is, naar het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Contact

Heeft u iets bijzonders gezien? U kunt op de volgende manieren contact opnemen met de politie:

– Politie Noord-Nederland via 0900-8844
– Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000
– Criminele Inlichtingen Eenheid, 079-3458999
– Meldformulier politie.nl (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html)
– Via de politie-app (https://www.politie.nl/themas/politie-app.html).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *