Scheepvaartmuseum voor tien jaar in bruikleen

groningen-centrum-scheepvaartsmuseum (10 van 15)Bruikleenovereenkomst voor tien jaar getekend .
Wethouder Roeland van der Schaaf van Monumentenzorg en directeur Jan Wiebe van Veen van het Noordelijk Scheepvaartmuseum hebben maandag 17 maart hun handtekening gezet onder een bruikleenovereenkomst voor de komende tien jaar. Dat houdt in dat in het Scheepvaartmuseum permanent een tentoonstelling te zien zal zijn van archeologische bodemschatten uit de stad Groningen en nabije omgeving. Onderdeel van de overeenkomst is dat het museum als eerste nieuwe vondsten aan het publiek zal tonen.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is al enige jaren geleden een nieuwe koers ingeslagen, waarbij de stadshistorie geleidelijk aan een steeds prominentere plek zal krijgen in de museumpresentatie. Dit betekent dat het museum zich meer zal ontwikkelen tot een maritiem- en stadshistorisch museum. Tegelijkertijd was het Archeologische Depot, onderdeel van de gemeente afdeling Stadsontwerp op zoek naar een goede plek om de archeologische vondsten van de stad Groningen te tonen aan het publiek.

 

Gezamenlijk zijn de gemeente en het museum tot overeen gekomen om in het achterhuis van het Gotische Huis aan de Brugstraat 24,  dat in beheer is van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, een archeologische expositie voor lange duur in te richten.

Als voorproefje op de nieuwe bruikleenovereenkomst, die op 1 januari 2015 ingaat, is op dit moment de archeologische tentoonstelling “Lagen in Stad”. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Groningen aan de hand van archeologische vondsten in de stad Groningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *