Scheidend dirigent Groninger kinder- en jeugdkoor: Daar deden we het voor!

Het zomerconcert van het Groninger jeugd- en kinderkoor in de Oosterpoort, waar onder meer kinderen uit de wijk koorleden zijn, stond gisteravond geheel in het teken van scheidend dirigent Loes Jeltes.

Opvolgend dirigent Japke Hartog ,inmiddels haar koor, verzorgde voor de pauze voor scheidend dirigent en het in grote getale aanwezige publiek een concert met een diversiteit aan muziek welke in een bijzonder hoge kwaliteit werd uitgevoerd. Met het laatste nummer voor de pauze Georgia , die door de oud dirigent begeleid werd, was het afscheid definitief. Muziek maken en uitvoeren of deelnemen aan internationale activiteiten en nog veel meer. Daar deden we het voor was na afloop van elk optreden waarom men elkaar weer in de armen viel.

Na de pauze een verrassingsprogramma waarin de geschiedenis van het koor onder leiding van Loes Jeltes de revue passeerde. Deze geschiedenis kunt u uitvoerig nalezen op de site van het koor. Loes ontving namens het bestuur de titel eredirigent van het Groninger kinder- en jeugdkoor. Zelf bedankte Loes Jeltes twee leden van het koor in het bijzonder. Zij zijn inmiddels tien jaar lid van het koor en ontvingen hiervoor een herinnering . De parels aan de ketting symboliseren de koorleden waaraan zij 25 jaar haar begeleiding aan gegeven heeft. Alle kinderen ontvingen een door Loes Jeltes gemaakte boekenlegger.

Het Groninger Kinderkoor bestaat al heel lang. In 1912 werd door een enthousiaste onderwijzer met een uitzonderlijk muzikaal talent, dhr. Huizenga, een eerste kinderkoor opgericht. Een koor die meer leden verdiend. Verrassend hoe en op welke wijze kinderen kunnen zingen en uitvoeren. Heeft uw kind ook interesse? Bezoek de site van het kinder- en jeugdkoor. Wij komen zeker eens terug!

Foto’s van deze avond: klik hier

De verschillende filmopnames:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *