Nieuwe speeltoestellen van gerecycled materiaal aan de Goudlaan

Op het speelveld aan de Goudlaan in de Groninger wijk Vinkhuizen  zijn nieuwe speeltoestellen gekomen. De kunststof onderdelen van de speeltoestellen zijn allemaal van hergebruikt materiaal. Eén van de speeltoestellen is een geschenk van milieubedrijf Attero en werd vandaag officieel aan de Gemeente Groningen overgedragen in aanwezigheid van wethouder Jannie Visscher en vertegenwoordigers van Attero.

Behalve het speeltoestel van Attero zijn op het speelveld nog drie nieuwe speeltoestellen gekomen. Ze zijn het resultaat van een aanvraag van bewoners bij het wijkteam van het Nieuw Lokaal Akkoord (NLA). Kinderen uit de buurt kunnen nu meedoen aan een spelparcours, waar de nieuwe toestellen natuurlijk onderdeel van uitmaken.

Vorig jaar nam Milieubedrijf Attero een groengasinstallatie in gebruik op de locatie aan de Duinkerkenstraat. Het organisch materiaal uit het stads- en regioafval wordt in vier vergistingsreactoren omgezet in biogas en vervolgens opgewerkt tot duurzaam ‘groen’ gas. Dit gas wordt in het lokale aardgasnet van Groningen gepompt. Daarnaast wint Attero plastic verpakkingsafval terug uit hetzelfde afval via nascheiding.

Alle foto’s: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *