Schoenenreus failliet

paddepoel-winkelcentrum-schoenenreus-1Schoenenreus, een van de grootste schoenenretailers van Nederland, is donderdagmorgen failliet verklaard door de Rechtbank Oost-Brabant. Dat meldt het ANP. Momenteel vinden nog gesprekken plaats over een mogelijke doorstart. Precies twee weken geleden werd bekendgemaakt dat Schoenenreus surseance aan had gevraagd.

 

Toen bleek de omzet en de marges van de Brabantse retailonderneming onder druk te staan door een giftige cocktail: de recessie in Nederland, de felle concurrentie van online-webwinkels zoals Zalando en een teruglopend consumentenvertrouwen. De winkelomzet is gezakt tot minder dan vier ton per vestiging.

Bij Schoenenreus werken circa 1500 werknemers. Door de verschillende overnames van de Schoenkoning (1983), Shoemax (1987), Schut (1991) en Schoenexpres (1996) kon de onderneming een van de grootste schoenenretailers van Nederland worden.

Investeerders

De onderneming is eigendom van enkele retailveteranen: de investeerders Paul Schouwenaar (ex-Zeeman) en Eric Companjen (ex-Bakker Bart), en algemeen directeur De Lege van Schoenenreus. Private equity-bedrijf Synergia Capital uit Veendendaal houdt een klein minderheidsbelang in de winkelketen. De directie noch de bewindvoerder willen de situatie toelichten.

Herfinanciering

De financiële problemen van Schoenenreus komen niet geheel uit de lucht vallen. De onderneming dook in de tweede jaarhelft van 2011 in de rode cijfers. Vorig jaar sloot Schoenenreus een herfinanciering met de bank en de aandeelhouders

(Bron: Financieel Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *