Scouts De Havik sluiten scoutingsjaar groots af

scouting 2016-1Met twee spetterende weekenden heeft scoutinggroep De Havik het scout-seizoen afgesloten. Vorig weekend was er de open dag en dit weekend vond de laatste opkomst plaats. Na de vakantie, begin september, is er weer iedere vrijdagavond en zaterdagmiddag een opkomst in en rond het Havik-gebouw aan het Jaagpad langs het Reitdiep.

Tijdens de open dag van 2 juli konden belangstellenden een kijkje nemen bij De Havik.  Het was een uitstekend bezochte middag met veel belangstelling van mensen uit de omliggende buurten. Er waren verschillende spelvormen uitgezet, inclusief een kabelbaan, waardoor kinderen konden uitproberen wat de scouts wekelijks doen. Bezoekers kregen informatie over de speltakken en de opkomsten.

Gisteren had De Havik de laatste opkomst met een algemene ledenvergadering. Er werd kort teruggeblikt op het afgelopen scoutingseizoen met leuke hoogtepunten, zoals het Noordelijk Pinksterkamp bij Lauwersoog, de filmnacht voor de scouts en de andere kampen. Ook werd door een lid van de leiding aan de ouders uitgelegd wat kinderen per speltak leren, zoals het kunnen leggen van basisknopen bij de jongsten (de Bevers) tot het zelf kunnen opbouwen van een keuken bij een kamp (de scouts en ouder).

Voor het komend seizoen gaat De Havik, onder andere, ook weer meehelpen bij de organisatie van de 4-Mijl (op de kledingwagens) en wordt er een ouder-kind-kamp georganiseerd, waarbij de ouders met hun kind op kamp gaan. Maar eerst is er vakantie met de zomerkampen voor de speltakken.

Voor meer informatie over De Havik, scouting en de speltakken kunt u hier terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.