Informatiebijeenkomst herindeling Groningen, Haren en Ten Boer

groningen-politiek-gemeentelijke herindeling-13De provincie Groningen houdt woensdag 13 juli een informatiebijeenkomst over de herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. De bijeenkomst vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Groningen.

Gedeputeerde Patrick Brouns en de wethouders Ton Schroor van Groningen, Michiel Verbeek van Haren en Peter Heidema van Ten Boer zijn aanwezig om een toelichting te geven op de redenen voor herindeling en de stappen die hierbij horen en de rol die de gemeenten en de inwoners hierin spelen.

Ook ruimte is er voor bezoekers om de gedeputeerde en de wethouders vragen te stellen.

Later deze zomer volgen in elke gemeente nog bijeenkomsten om met de inwoners inhoudelijk in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe gemeente.

Herindelingsontwerp

Eind juni maakten Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen bekend dat zij het wenselijk vinden dat de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer per 1 januari 2019 een nieuwe gemeente gaan vormen.

De provincie wil het herindelingsontwerp samen met de gemeenten opstellen en de inwoners actief informeren en inhoudelijk betrekken bij het proces.

Op tijd aanwezig

De Statenzaal is woensdag 13 juli vanaf 19.30 uur geopend. In verband met de beperkte ruimte wordt bezoekers aangeraden op tijd in het provinciehuis aanwezig te zijn.

De bijeenkomst is ook live te volgen via de website van de provincie Groningen, www.provinciegroningen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.