Shantykoren luiden Kerst in bij Huize Patrimonium Selwerd

Het Gronings Shantykoor de Hunzevaarders en het Shantykoor de Compagnonsvaarders uit Oosterwolde verzorgen samen een kerstconcert in Huize Patrimonium.  Gisteravond, 27 november, waren we aanwezig bij de eerste repetitie van de gezamenlijke koren en het optreden van Yasminder als violiste.

Het concert vindt plaats in de recreatiezaal van Patrimonium op vrijdag 21 december van 20.00 tot 22.00 uur. De beide koren bestaan gezamenlijk uit ongeveer 80 zangers en de begeleiding wordt verzorgd door een achttal muzikanten,

nder leiding van dirigent Martin van den Hurk zullen zij een gevarieerd programma brengen in kerstsfeer met veel mooie kerstliederen in verschillende (streek)talen. Daarnaast brengen zij ook nog zeer mooie en gedragen liederen, speciaal voor dit concert geselecteerd, waaronder het ‘Ave Maria’ en Eenzaamheid.

Aan het programma wordt meegewerkt door een aantal jonge muzikanten, o.a. een violist, accordeonist en een groep trommelaars.

Een klein voorproefje:

Een arrenslee en ook een doedelzakspeler zijn van de partij.

De entreeprijs is € 6.50 en de gasten worden welkom geheten met een gratis kop koffie met koek.

7 gedachten over “Shantykoren luiden Kerst in bij Huize Patrimonium Selwerd

  1. Erg gezellig en het klinkt goed. Wens jullie heel veel succes met het kerstconcert. Hartelijke groet Harry Wessels van “de Stamtoavelsingers” uut Eelde.

  2. in bovenstaand bericht wordt gemeld dat er ook een doedelzak speler en een arrenslee in het geheel worden gepresenteerd,helaas gaat dit vervallen,DOEt gelukkig geen afbreuk aan het Concert.

  3. !e Concert een groot succes in Gorredijk,Theater de Schans,kende een grote toeloop voor het kerst Concert van de beide koren.Een staande Ovatie was de beloning,voor een geweldig optreden.Afgelopen zondag 16 december.A.s.Vrijdag is het concert in huize Patrimonium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *