Shuai Jiao (jasworstelen wushu stijl) Bao Trieu | Seminair met Italianen Pasciuli en Mustillo

Altijd zichtbaar zie je Earl Blijd genieten als er word onderwezen in één van zijn geliefde sporten of onderdelen hiervan. Gisteren, 22 februari, een seminair Shuai Jiao onderleiding van de Italianen Alessio Pasciulli (3rd Duan Shuai Jiao en Emanuele Mustillo (1st Duan Shuai Jiao) bij Bao Trieu aan de Spicastraat in de Groninger wijk Paddepoel.

Shuai Jiao is de term die betrekking heeft op de oude jasworstelende wushu-stijl van Beijing, Tianjin en Baoding van de provincie Hebei in de vlakte van Noord-China, die werd gecodificeerd door Shan Pu Ying van de Nei Wu Fu.

De samenwerking tussen de Italianen vloeit voort uit een trainingsweekend, waaruit een nieuw project is ontstaan middels lezingen en workshops. Earl speelt een belangrijke rol in het verspreiden van het onderdeel Shuai Jiao en is door China officieel gevraagd dit onderdeel van de Wushu stijl in Nederland te representeren.

Een geslaagde middag en waar sport culturen verbind, en waar beheersing van geest en lichaam laat zien waar we als mens toe in staat zijn. Vanaf 2 februari j.l. is er wekelijks een Shuai Jiao training bij de sportschool aan de Spicastraat in Paddepoel. Meer info: klik hier

Alle foto’s: klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *