Siemens Nederland opent vestiging op UMCG terrein

groningen-zorginstellingen-umcg vanaf sint jansstraat-1De Raad van Bestuur van Siemens Nederland hebben besloten om op korte termijn een vestiging te openen op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Gelet op de groei van de activiteiten van Siemens in het noorden van het land op het gebied van de medische technologie en medisch onderzoek en de al langer bestaande activiteiten inzake olie en gas (Groninger gasveld) , de gebouwentechniek, alsmede de recentelijk verworven grote projecten in windenergie, is een nieuwe vestiging in Groningen hiervan een logisch gevolg.

Naast de bestaande vestiging in Assen, zullen vooralsnog ongeveer  30 extra medewerkers gestationeerd worden in een nieuwe vestiging in het R&D gebouw op de campus van het UMCG. “We zien dit als een belangrijke stap in de verdere ontwikkelingen van onze activiteiten in Groningen. Voor de werkgelegenheid in het Noorden zal dit een extra impuls geven”, aldus Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V.

Siemens Nederland werkt al op diverse gebieden nauw samen met het UMCG. Zo leverde Siemens dit jaar de grootste brandmeldinstallatie van Europa voor het universitair medisch centrum. Veel van de medische beeldvormende apparatuur en gerelateerde IT infrastructuur, is geleverd door Siemens Healthcare. Daarnaast zullen Siemens en het UMCG vanaf dit najaar nauw gaan samenwerken op het gebied van Personal Healthcare, een ontwikkeling waarbij informatie (zg. big data) uit medische apparatuur wordt geanalyseerd en ingezet bij het individualiseren van de gezondheidszorg. Zorg dus die toegesneden is op de individuele patiënt. Siemens en UMCG worden op dat wetenschappelijke gebied strategische partners.

“Het UMCG heeft hier een heldere toekomstvisie”, aldus van der Touw. “Daarin staat Healthy Ageing centraal. De voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG, Jos Aartsen, gelooft daarbij erg in samenwerking tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijven. Hij ziet het als een belangrijke taak van de Raad van Bestuur om de bestaande projecten op het gebied van Healthy Ageing en de  Healthy Ageing Campus, een extra impuls te geven.”

Jos Aartsen reageert opgetogen op de komst van de nieuwe Siemens-vestiging op de campus. ”Wij zijn al langere tijd in gesprek met Siemens en werken bijvoorbeeld al samen in het Center for Medical Imaging – North East Netherlands (CMI-NEN). De expertise die Siemens Healthcare wereldwijd heeft opgebouwd komt goed van pas bij het realiseren van de nieuwe Healthy Ageing Campus. Het UMCG ziet in Siemens een innovatieve partner om samen te bouwen aan de toekomst van gezondheid.”

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De bijna 12.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg, aan de opleiding van artsen en medisch specialisten en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen.

Het UMCG doet onderzoek naar nieuwe technieken en behandelingen, nieuwe medicijnen en nieuwe vormen van zorg. Het fundamenteel en klinisch onderzoek van het UMCG behoort tot de internationale wetenschappelijke top. In het UMCG werken onderzoekers nauw samen met de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *