Sint Pannekoek Groningen treurt om Jan Kruis

Vanmorgen, 20 januari, is striptekenaar Jan Kruis overleden. Het nieuws kwam bij de organisatie van Sint Pannekoek Groningen niet onverwacht – de geestelijk vader van Jan, Jans en de Kinderen en het brein achter Sint Pannekoek* was al geruime tijd ernstig ziek – maar komt toch als een schok binnen.

“Aan Jan Kruis hebben we de fijnste feestdag van het jaar te danken, Sint Pannekoek. Hij zat tot op het laatst vol met ideeën om het feest op een hoger plan te tillen. Het was fijn om met hem te brainstormen, wat een humor had die man. We gaan hem missen” zegt Annabelle Spanjaard van Stichting sint Pannekoek Groningen.

Stichting Sint Pannekoek Groningen heeft zich voorgenomen om het feest de komende jaren nóg leuker te maken, ter nagedachtenis aan haar inspirator, Jan Kruis.

En dan is het nu helaas tijd om gedag te zeggen, of zoals Jeroentje het misschien zou zeggen “Hoipipeloi, Jan Kruis”.

* Sint Pannekoek is een jaarlijks terugkerend feest op 29 november, wanneer iedereen samen pannenkoeken eet, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op het hoofd. Het feest wordt inmiddels op heel veel plekken in Nederland gevierd, waaronder Groningen, Leek, Coevorden en Rotterdam.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *