Sinterklaas intocht 2020 in Groningen even anders

Kinderen en volwassenen die de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Groningen door corona maatregelen missen komen toch nog aan hun trekken. De Goed Heiligman en zijn gevolg zijn door televisiecamera’s vastgelegd toen zij ergens in de binnenstad van Groningen met de pakjesboot Emma wilden afmeren. 

De reportage die daarvan is gemaakt en de perikelen die de Sint en zijn Pieten vervolgens moesten overwinnen om bij het Stadhuis te komen is zaterdagmiddag 21 november om 17.00 uur te zien op de televisiekanalen van de regionale zenders RTV Noord en Podium TV en de stedelijke zender OOG TV. 

De registratie die ongeveer een kwartier duurt, is ook te volgen op de website van het Dagblad van het Noorden, op de kinderafdelingen van een aantal ziekenhuizen en het eigen kanaal van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken, Youtube KVvV. 

Naast Sinterklaas zijn in de reportage hoofdrollen weggelegd voor burgemeester Koen Schuiling, de brugwachters die de boot van Sinterklaas een onbelemmerde doorgang door de grachten moeten bieden en stedelijke iconen als het Peerd van Ome Loeks, de Martinitoren en Het Forum. 

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken die de intocht sinds 1947 jaarlijks organiseert heeft daarnaast kinderen van de basisscholen opgeroepen voor Sinterklaas een tekening te maken. De eerste indruk is dat honderden zo niet duizenden kinderen deze verrassing voor de Sint hebben gemaakt en inmiddels ingeleverd. 

Voor de tekeningen staan op de basisscholen brievenbussen. Digitaal verzenden kan ook naar [email protected]. Tekeningen inleveren kan tot en met vrijdag 27 november en misschien dat de kinderen later per post nog een bedankje van Sinterklaas ontvangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *