Sinterklaas op bezoek bij Scoutinggroep de Havik

Het zijn drukke tijden voor Sint Nicolaas. De verlanglijstjes stromen binnen en pakjesavond is al over een paar dagen. Toch had de goedheiligman tijd om weer langs te komen bij Scoutinggroep de Havik en een  bezoek te brengen aan de speltakken van de Bevers en Welpen, voor kinderen tot 11 jaar. Vergezeld door drie pieten wordt Sinterklaas verwelkomd in het Welpen-lokaal. Zijn mooi gepoetste mijter en staf glimmen in het licht van het lokaal.

Zoals elkaar jaar blijkt Sinterklaas zeer goed op de hoogte van het wel en wee van de kinderen. Verbaasd vraagt Sint aan een Bever waar zijn pet is. Sint weet niet anders dan dat de jongen vrijwel altijd een pet draagt tijdens een opkomst.  Een Welp krijgt een compliment voor zijn pietenpet. Ook blijkt Sinterklaas kennis te hebben van typische scoutingvaardigheden. Zo legt hij uit dat het handig is om te weten hoe je vuur uitmaakt, wanneer je een kampvuurtje hebt gemaakt.

Specsavers-actie

Een dag voor het bezoek van Sinterklaas, kreeg Scoutinggroep de Havik bericht van de Actie Specsavers Steunt! dat het bij de top-3 van doelen is geëindigd na de eerste stemronde. Via de actie sparen winkels van Specsavers volgend jaar voor een goed doel in hun buurt. Voor De Havik is dat de vestiging van Specsavers in Paddepoel. Via een stemronde via het internet kon vorige week gestemd worden op alle doelen op de lijst. Uit de top-3 kiezen winkelmedewerkers volgende week het winnende doel.

Meer informatie over De Havik is vinden op de Havik-Facebook-site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *