Sit-In tegen gendergerelateerd geweld | International Women’s day

Vanmiddag, zondag 7 maart, vond op de Grote Markt in het centrum van Groningen, een sit-in demonstratie plaats georganiseerd door Women’s March Groningen, Internationale Socialisten Groningen en Groningen Feminist Network GFN

In het afgelopen jaar, geteisterd door de COVID-19-pandemie, heeft meer dan ooit aangetoond dat in een onderdrukkende, kapitalistische patriarchale samenleving mensen van alle geslachten, rassen, religies en seksualiteit worden uitgebuit lezen we op de site.

Men stelt dat gemarginaliseerde groepen nog harder getroffen zijn tijdens deze pandemie: uitbuiting van de arbeidersklasse is internationaal een recordhoogte, onevenredig veel vrouwen van kleur, terwijl huiselijk geweld sterk is toegenomen. Tegelijkertijd ontwikkelt zich een andere pandemie: die van transfoob geweld. Vooral transvrouwen van kleur lopen een steeds groter risico om het doelwit te zijn van gewelddadige en zelfs dodelijke aanvallen wereldwijd. Dit zijn enkele van de directe gevolgen van het kapitalistische patriarchaat en moeten worden aangepakt op de Internationale Vrouwendag van dit jaar is hun overtuiging.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *