Vrijheidskaravan Forum voor Democratie in centrum Groningen

Vanmorgen, dinsdag 9 maart, honderden aanwezigen bij een verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie. Een campagnetour met de ‘vrijheidskaravaan’ zoals Baudet het noemt. Een overvolle Grote Markt waar velen hun bedenkingen bij hebben, immers de ander halve meter afstand werd onvoldoende nageleefd en er werd nauwelijks ingegrepen. Verbazing alom nu de horeca dicht blijft en evenementen verboden zijn en we nog steeds zoveel mogelijk contacten moeten vermijden.

Thierry Baudet ging weer eens tekeer tegen de media en de naar zijn idee absurde opvattingen over corona welke volgens hem meer op de grootte van de griep lijkt en oproept om met de angst te stoppen en het land weer open te stellen. Baudet vergelijkt de coronacrisis met heksenverbrandingen en de tulpenmanie: als een massahysterie. „Het coronavirus is er nu eenmaal, maar het is gelukkig niet erger dan een stevige griep.”

Een uitgebreide reportage van Jan Hendrik van der Veen: klik hier

Tegen demonstranten ontbraken er ook dit keer niet. ‘Geef angst en haat geen stem’. Groninger Arend Glas, oud-bobsleeër en lid FvD, deed een poging de megafoon van de tegendemonstranten af te pakken. Er door heen schreeuwen werd niet op prijs gesteld.

Rest de vraag bij velen: Waarom uitzonderingen voor een extreem rechtse partij en moeten de woorden van Baudet als leugens worden opgevat?  

Baudet mikt bij deze verkiezingen op twintig zetels. Als de PVV volgens de peiling rond de twintig zetels haalt dan kunnen ze deze partijen uitsluiten maar is er een andere realiteit ontstaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *