Sloop gedeelte Noordzeebrug gestart

groningen-de hoogte-noordzeebrug-sloop-1Maandagochtend 5 mei is de sloop van een gedeelte van de huidige  Noordzeebrug gestart. Dit heeft geen gevolgen voor het verkeer. In eerste instantie wordt de zuidzijde aangepakt (dichtst tegen de stad aan). In de week van 12 mei vindt de sloop van het noordelijk gedeelte plaats.
De sloop vindt plaats met behulp van een hydraulische kraan, die het dek als het ware ‘wegknabbelt’.
In het weekend van 10 mei zullen er werkzaamheden plaatsen  om de tussenpijlers van de brug te verstevigen Deze werkzaamheden zijn nodig om het brugdek geschikt te maken om het te gebruiken voor de bouw van het  nieuwe brugdek dat aansluitend start.groningen-de hoogte-noordzeebrug-sloop-2Twee gedeelten
De huidige Noordzeebrug bestaat uit twee gedeelten. Momenteel is één gedeelte in gebruik voor het doorgaande verkeer. Het andere gedeelte, is het gedeelte dat gesloopt wordt. Vanaf november van dit jaar gaat het verkeer op het nieuwe brugdek rijden dat nu in aanbouw is. Dan wordt het gedeelte waar het verkeer nu op rijdt, gesloopt en kan daar aansluitend de bouw van het nieuwe brugdek starten.

Bijzondere bouw
De aannemerscombinatie Van Spijker/Oosterhof-Holman heeft voor een bijzondere aanpak gekozen om de nieuwe brug te kunnen bouwen. De bouw van de nieuwe brug vindt drie meter boven de bestaande (oude) brug plaats. Daarbij dient de bestaande brug als tijdelijke ondersteuning voor de bouw van de nieuwe brug. Als de gehele nieuwe brug klaar is,  wordt het bestaande gedeelte boven het water van de brug gesloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *