Sloop Zinn locatie Patrimonium Selwerd start in juni

groningen-selwerd-patrimonium-nieuwbouw-2Aan de Beukenlaan in Selwerd werkt ZINN samen met woningstichting Patrimonium aan de bouw van een prachtig nieuw woonzorgcentrum. Het plan bestaat uit een nieuwe woonzorglocatie en een woontoren met ruime huurappartementen voor senioren. Beide gebouwen worden met elkaar verbonden door een prachtig park.

Donderdag 24 april vond er een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners plaats. ZINN, Woningstichting Patrimonium, Team 4 Architecten en de Gemeente Groningen kwamen samen om de plannen toe te lichten.

groningen-selwerd-patrimonium-nieuwbouw-1
Sloop eerste gedeelte
Het huidige gebouw (gebouwd in 1964) voldoet, onder andere door de ontwikkelingen in de zorg, niet meer aan de eisen van deze tijd. Verbouw was geen optie en daarom is besloten over te gaan tot de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Selwerd. In juni wordt het eerste gedeelte  van Patrimonium gesloopt. Het hoge gebouw met 13 etages blijft staan tot begin 2016. Tot die tijd wordt er gewerkt aan het eerste gedeelte van de nieuwbouw.

Werkverkeer
In goed overleg met de Gemeente Groningen wordt er een route voor het bouwverkeer uitgezet. Het bouwverkeer zal in één richting door de wijk gaan rijden. Om overlast te voorkomen rijdt het bouwverkeer gelijk het bouwterrein op en vindt alles dus plaats op het bouwterrein.

Park
Rondom de gebouwen wordt een prachtig park aangelegd door de Gemeente Groningen. “We geven iets aan de wijk terug”, aldus clustermanager van ZINN.
Nieuwsgierig hoe het park en het woonzorgcentrum eruit komt te zien? Bekijk een veelbelovende 3D Animatie op www.zinnzorg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *