Sneeuwruimen doen we in Groningen met elkaar

De gemeente Groningen heeft diverse maatregelen getroffen om een winter als afgelopen jaar beter aan te kunnen. Zo zijn er meer mensen oproepbaar en extra sneeuwschuiven voor fietspaden aangeschaft. Op de wijkposten is de zoutvoorraad vergroot en de strooiwagens zijn uitgerust met een

 

routebegeleidingssysteem. Ook heeft de gemeente de communicatie beter afgestemd en is de publieksvoorlichting anders ingericht. Daarnaast wordt van burgers ook gevraagd om tijdens winterse weersomstandigheden zelf de handen uit de mouwen te steken. Hulpbehoevenden die door extreem winterweer in de problemen komen, kunnen een beroep doen op het Steun- en informatiepunt (STIP) in hun wijk.

Wijkposten
Medewerkers van de vijf wijkposten kunnen een beroep doen op hun collega’s van iederz (voorheen DSW Stadspark) om gezamenlijk in te spelen op overlast door sneeuw in de wijken. Verder is de zoutvoorraad op de wijkposten verdubbeld tot 2,5 ton. In situaties van ernstige overlast zal zout verstrekt worden aan burgers en instellingen. In die gevallen zet de Milieudienst ook een speciale website in met actuele informatie over de gladheidbestrijding en de gevolgen voor het inzamelen van afval. Particulieren en ondernemers zijn hierdoor beter geïnformeerd over wat er wel en niet verwacht kan worden van de gemeente en wat zij zelf kunnen doen.

Bron: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *