Nieuwbouw moskee Selwerd niet meer serieus te nemen

Al jaren wordt er gesproken over de nieuwbouw van de moskee en wordt met verschillende wijkinstanties overlegd waarbij de indruk ontstaat dat de plannen in een ver gevorderd zijn. Vandaag lezen we in het Dagblad van het Noorden dat slechts drie ton van de benodigde negen ton is gespaard en

 

het nog jaren zal duren alvorens er een nieuwe moskee zal staat.

De moskee, waarvan steeds gezegd is dat het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet, was een paar jaar geleden doelwit van brandstichtingen en dergelijke, waarvan tot op heden niet duidelijk is wie of welke daders dit geweest zijn. De moskee is één van de laatste historische boerderijen binnen de stadskern van Groningen en velen pleiten om het gebouw te behouden en voor een andere bestemming te gebruiken. Een educatie informatiecentrum bijvoorbeeld, liggend aan de poort van Groningen voor menig Pieterpad loper hetgeen een mooie aanvulling voor de wijk zou betekenen. De moskee wordt onrecht aangedaan met de huidige huisvesting en de verwachte groei. Met de vele leegstand binnen de stadsgrenzen zou politiek, nu zij de binnenstad van Groningen ook bewaken als het om historie gaat, een passende oplossing moeten zoeken voor de moskeegangers. De gemeente doet er goed aan het pand terug te kopen en een samen met het moskeebestuur op zoek te gaan naar een onderkomen wat voldoet aan de eisen des tijds en dat het niet uitvoeren van achterstallig onderhoud wordt voorkomen. Samen maken we de maatschappij.

Eén gedachte over “Nieuwbouw moskee Selwerd niet meer serieus te nemen

  1. Helemaal mee eens, laat alstublieft nog wat over van de geschiedenis voor het nageslacht en voor de wijk zal dit een prachtige uitkomst zijn. Er staan nog zoveel andere panden leeg die wel geschikt gemaakt kunnen worden om er een moskee van te maken. Kijk naar het gebouw van de Gamma aan de Friesestraatweg daar is ook een kerkgemeenschap in gekomen en zo kan het dus ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *