Snelle verbinding Groningen – Bremen noodzakelijke ontwikkeling

Vandaag 27 augustus ontvingen gedeputeerde Mark Boumans en Commissaris van de Koning een delegatie bestuurder uit Nederland en Duitsland in het Groninger Museum.
groningen-politiek-provincie groningen-treinverbinding groningen bremen-21

Een eerste bijeenkomst die in het teken stond van de verbetering van de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen.  Met de verbeterde spoorverbinding willen de bestuurders de kansen benutten ter verbetering van de economie,  het onderwijs en het toerisme. De samenwerkingsverbanden versterken en gezamenlijk optreden en uitdragen in Berlijn, Den Haag en Brussel de noodzaak van de verdere ontwikkeling van Noord-Nederland en Noord Duitsland. Geduputeerde Mark Boumans introduceerde The Wunderline Community Een community die het netwerk moet vergroten voor de verder ontwikkeling op allerlei terreinen.

Te gast waren naast de bestuurders vertegenwoordigers van de grote onderwijsinstellingen uit de stad, van VNO-NCW-Noord, FC Groningen diverse maatschappelijke organisaties. Van Duitse zijde waren vertegenwoordigers aanwezig van de Landkreisen Leer, Aurich en Ammerland, de universiteiten van Bremen en Oldenburg en diverse ondernemersorganisaties.

Alvorens de delegatie kennis kon maken met het museum sloot directeur Andreas Blühm de middag met een korte lezing over zijn ervaring als geboren Duitser in Groningen.

De eerste 85 miljoen euro heeft het college van Gedeputeerde Staten van Groningen al gereserveerd. Voor het hele project is 400 miljoen begroot voor de verbetering van de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. Het streven is om de reistijd terug te brengen naar 1 uur en 23 minuten en is de reistijd naar Amsterdam en Hamburg een stuk korte geworden en dat is voor ons allen een win win situatie om enthousiast van te worden.

Foto’s FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *