SP betrekt bewoners bij reizigersinspraak Hortusbuurt

groningen-centrum-boteringestraat-sp kantoor-1“Betere bewoners- en reizigersinspraak bij wijzigingen dienstregeling en verplaatsen bushaltes.”

Vanmiddag bouwt de SP Groningen een opgeven bushalte om tot SP-OV-inspraakbureau. Bewoners en reizigers van de voormalige buslijn 5 kunnen bij de voormalige bushalte aan de Nieuwe Boteringestraat in de Hortusbuurt hun mening, ideeën en alternatieven kwijt voor het openbaar vervoer in hun wijk. De SP vindt dat er betere bewoners- en reizigersinspraak moet plaatsvinden door het stadsbestuur en het OV-bureau.

Het is de SP de afgelopen jaren al meerdere keren ter ore gekomen dat bewoners slecht of niet geraadpleegd worden bij het wijzigen en het opheffen van buslijnen en bushaltes.

Door een opgeven bushalte in de Hortusbuurt als SP-OV-inspraakbureau te gebruiken, hoopt de SP de mening van de bewoners(organisaties) mee de gemeenteraad in te kunnen nemen. “Het zijn juist de reizigers en bewoners die weten waar de behoefte van openbaar vervoer het grootst is. Daarom moet er niet alleen naar cijfertjes gekeken worden maar ook naar de maatschappelijke en sociale waarde van openbaar vervoer.” Aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Woensdagmiddag zal de SP in de gemeenteraad een voorstel doen om de reizigers- en bewonersorganisaties beter te betrekken bij toekomstige wijzigingen in de dienstregeling van het openbare busvervoer. Ook het plan van het nieuwe stadsbestuur om alle bussen van de Grote Markt te verwijderen zou volgens de SP besproken moeten worden met reizigers en bewonersorganisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *