SP buiten spel gezet in vorming nieuw college

steden nederland, groningen, centrumInformateur Apotheker heeft vanavond geconcludeerd dat de SP geen rol zal spelen in de inhoudelijke gesprekken om een nieuw college van B&W in Groningen tot stand te brengen. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vind het onbegrijpelijk dat de SP buiten spel is gezet.

Jimmy Dijk: “Vanmiddag heb ik een gesprek gehad met de informateur. Daarin deelde hij mee dat er een ‘stevig draagvlak’ is onder D66, PvdA, GroenLinks en VVD om te komen tot een nieuw college waarin de SP geen rol speelt. Ik vind dat echt onbegrijpelijk. Na slechts twee korte gesprekken zijn we door de andere partijen buiten spel gezet en dat terwijl er onderling inhoudelijk niet eens gesproken is.”

“De SP heeft volgens mij de verkiezingen gewonnen omdat wij de afgelopen acht jaar in het stadsbestuur Groningen socialer hebben gemaakt. We hebben met alle vier de partijen die nu een coalitie willen vormen in verschillende samenstellingen samengewerkt. Daarin waren we een betrouwbare partner. Natuurlijk waren er meningsverschillen, maar we zijn er altijd uitgekomen”, aldus Dijk.

Jimmy Dijk: “Verrassend genoeg kiest D66 niet voor één van de grootste winnaars. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan samenwerking met drie verliezers.”

2 gedachten over “SP buiten spel gezet in vorming nieuw college

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *