Voorbereidingen The Passion in volle gang

Voorbereiding The Passion-7364Groningen warmt zich op voor The Passion, het bijzondere muzikale evenement over de laatste uren van Jezus dat opgevoerd wordt op de Vismarkt op donderdag 17 april. Er worden 15.000 bezoekers verwacht, met 2,3 miljoen tv-kijkers op Nederland 1. Om The Passion goed en veilig te laten verlopen, treft de gemeente verkeers- en veiligheidsmaatregelen. Deze zijn vooral in de binnenstad, rond de Vismarkt en de Grote Markt en aansluitende straten. Het gaat om wegafsluitingen, een fietsverkeerverbod, een terrasverbod en verplaatste marktkramen. Ondernemers, studenten en kerken organiseren mooie side-events en arrangementen die allemaal in het teken staan van The Passion. 

naamloos-7368Groningen ontvangt het publiek van The Passion gastvrij en met open armen. De gemeente geeft het advies om op tijd te komen voor een goede plek op de Vismarkt. Verkeersregelaars en politieagenten zijn aanwezig om aanwijzingen te geven. Als de Vismarkt vol is, kan de live-uitzending bekeken worden op het videoscherm op de Grote Markt.

Wegafsluitingen
Op donderdag 17 april worden verschillende straten van 18.00 tot circa 23.00 uur afgesloten voor motorvoertuigen en/of (brom)fietsen. Zo zijn de Vismarkt en de Guldenstraat van 9.00 – 23.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. De toevoerwegen naar de Vismarkt (Pelsterstraat, Haddingestgraat, Folkingestraat, Schoolholm, A-kerkhof en A-kerkstraat) zijn van 18.00 – 23.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. De Grote Markt met de straten St. Jansstraat, Zwanestraat. Oosterstraat, Gelkingestraat en Herestraat zijn van 18.00 – 23.00 uur alleen toegankelijk voor (brom)fietsen en voetgangers.

kaartjeFietsen
In de straten waar een fietsparkeerverbod geldt, wordt dit tijdig aangegeven. Op donderdag 17 april mogen er op de hele Vismarkt van 9.00 – 23.00 uur geen fietsen staan. Alle ruimte is nodig voor het podium, de camera-torens en uiteraard het publiek. Van 16.00 – 23.00 uur mogen er geen fietsen staan in de Zwanestraat, Oosterstraat, Guldenstraat, Waagstraat en op het Waagplein. En verder evenmin in de Haddingestraat en Pelsterstraat, alleen het gedeelte tussen de Vismarkt en de Pelsterstraat. Waar een fietsparkeerverbod geldt, is een wegsleepregeling van kracht. De gemeente plaatst extra fietsenrekken voor het publiek.

Ook de terrassen maken ruimte te maken voor The Passion. Zo geldt een terrasverbod van 18.00 – 23.00 uur voor de Vismarkt, Grote Markt, Tussen beide Markten en de Oosterstraat. Laden en lossen zal voor of na het evenement moeten gebeuren. Wanneer het precies wel kan, staat in een brief die vandaag bij de ondernemers op de mat ligt. Het publiek kan de precieze informatie over de maatregelen ook vinden op de website http://passion.groningen.nl

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *