SP Groningen laat Eerste Kamer beven op kunstwerk

politiek, verkiezingscampagne spDinsdag 3 maart, vanaf 13:00 uur kunnen Stadjers op de kop van de Vismarkt de Eerste Kamer laten beven dankzij de SP. Met een kunstwerk in de vorm van Nederland staan de socialisten in het centrum van Groningen. Stadjers kunnen met hun stem of muziek een golf in beweging zetten die de Eerste Kamer laat beven. Het kunstwerk werd voor de SP gemaakt door de Groningse kunstenaar Rikus Brederveld.

Volgens SP-lijsttrekker Sandra Beckerman maakt dit kunstwerk het belang van deze verkiezingen duidelijk. “Door op de SP te stemmen zorgen Groningers niet alleen voor een grotere kans op een links bestuur in Groningen, maar zorgen ze ook voor een sterke SP in de Eerste Kamer. Dit kan het kabinet flink aan het wankelen brengen. Een stem op de SP telt zo dus drie keer: je maakt de SP provinciaal sterker, worden wij groter in de Eerste Kamer en geef je een duidelijk signaal aan dit kabinet om te vertrekken..” aldus Beckerman.

De SP zal tot aan de verkiezingen het kunstwerk op verschillende wijkmarkten inzetten om mensen op te roepen Den Haag te laten beven met hun stem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.