SP start buurtonderzoek Schildersbuurt

groningen schilderswijk herman colleniusstraat (1 van 1)De SP is afgelopen week samen met bewoners begonnen met een buurtonderzoek in de Schildersbuurt. Na verschillende signalen van bewoners over jongerenhuisvesting, het optoppen van panden en het bouwen van ‘flats’ in tuinen wil de SP weten hoe buurtbewoners dit ervaren. SP-raadslid Mechteld van Duin: “Huisjesmelkers gebruiken oude buurten en jonge huurders als melkkoeien. Zij gedragen zich als alleenheersers en lijken de Schildersbuurt over te nemen. De SP gaat naar de mensen toe om met hen plannen te maken voor hun buurt.”

De afgelopen tijd kreeg de SP klachten over het optoppen van woningen om zo onder de 15%-norm voor kamerverhuur uit te komen. Van Duin: “De klachten laten zien dat bewoners de zeggenschap over hun buurt kwijt zijn. Er is nu actie nodig. Te beginnen met naar de mensen toegaan en te vragen wat ze met hun buurt willen. Op basis van dit onderzoek zullen we met bewoners plannen maken.”

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, helpt ook mee met het buurtonderzoek en zal kamerbewoners vragen of zij te maken hebben met een huisjesmelker. Vorige week startte ROOD de jaarlijkse Huisjesmelker van het jaar verkiezing, waarin de slechtste huisbaas de oneervolle eerste plaats verdient. Door deze verkiezing wordt met huurders actie ondernomen tegen de wanpraktijken van huisbazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *