Wijkwethouders geven extra impuls aan wijken

groningen-centrum-politiek-coalitieakkoord groningen-2Zoals u wellicht weet heeft het college van B. en W. in het coalitieakkoord “voor de verandering” opgenomen te willen gaan werken met wijkwethouders om een extra impuls te geven aan het gebiedsgerichte werken in de stad.
Bij deze informeer ik u erover dat op woensdag 22 oktober, tijdens een persconferentie, de wethouders de onderlinge verdeling van de stadsdelen bekend zullen maken. De wijkwethouders nemen elk een stadsdeel voor hun rekening en gaan samen met bewoners en andere partners in de wijk invulling geven aan het wijkwethouderschap.
De wijkwethouders zullen hierbij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij bestaande overleggen en initiatieven in de wijk.
Ambtelijk worden de wijkwethouders ondersteund door een gebiedsteam. Stadsdeelcoördinatie maakt onderdeel uit van het gebiedsteam.
Met deze stap wil het college van B. en W. een extra impuls geven aan de samenwerking van (wijk)bewoners en andere partners, politiek en ambtenaren in de wijk.
De wijkwethouders zullen de komende tijd, in gesprek met ( wijk)bewoners en andere partners in de wijk, nadere invulling gaan geven aan de samenwerking.
Heeft u hierover vragen en of opmerkingen neem dan gerust contact met mij op.
Bron: Gemeente Groningen, Stadsdeelcoördinatie

3 gedachten over “Wijkwethouders geven extra impuls aan wijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *