Speciaal aandacht voor wadvogels bij Dollardfestival

natuur, vogelsHet Groninger Landschap organiseert op zondag 8 september 2013 in Termunten het eerste Dollardfestival. Tijdens deze dag is er speciaal aandacht voor wadvogels. De Dollard is een van de mooiste vogelgebieden van Nederland. Het maakt deel uit van internationale vogeltrekroutes en zeer geregeld worden er bijzondere wadvogels waargenomen. Het doel van de dag is de mensen wat meer bewust te maken van de schoonheid van de Dollard en vooral de jeugd wat meer te betrekken bij de natuur.

natuur-zeezoogdieren-zeehonden-3Het Dollardfestival speelt zich af in en rond Buitenplaats Reidehoeve aan de Dallingeweersterweg in Termunten, vlakbij de Punt van Reide. Er is een festivalplein ingericht met marktkramen en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Vanaf het plein vertrekken de hele dag excursies onder begeleiding van gid­sen. Maar deelnemers kunnen ook zelf op stap. Er is een korte rondwandeling uitgezet. Onderweg wordt uitleg gegeven bij onder meer de vispassage, de zeehondenkijkwand, de doorlaat bij de Dollard en de vogelkijkhut. Op meerdere plaatsen staan telescopen en verrekijkers klaar. Wellicht zijn er goed zeehonden te bekijken van achter de kijkwand.

Kinderen hebben de dag van hun leven
Het Dollardfestival geeft speciaal aandacht aan kinderen. Op negen basisscholen uit de directe omgeving hebben leerlingen de afgelopen twee weken een speciale les over vogels gevolgde. Veel van de activiteiten op dit Dollardfestival zijn ook speciaal voord jeugd bedoel zoals het bekijken van beestjes uit de sloot en uit de Wadden door de microscoop, waddieren zeven uit het slik, vogelpootafdrukken maken met gips en nog veel meer.

Buitenplaats Reidehoeve ligt aan de Dallingeweersterweg 30, 9947 TB in Termunten. Deelname is gratis. Het Dollardfestival begint zondag 8 september om 11.00 uur en eindigt om 17:00 uur. Iedereen is welkom. Honden zijn echter niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *