Sportgala Groningen 2022 | Melvin Twellaar Sporter van het jaar

Gisteravond vond in de Martiniplaza Sportgala Groningen plaats. Een volle zaal waar de avond begon met een gesprek aan tafel geleid door Dione de Graaff bekend van NOS sport. Ze ging in gesprek met oud sporters (of bijna) Marianne Timmer, Roel Boomstra en Henk Grol.

Tot verrassing van Roel Boomstra en Henk Grol ontvingen zij de oeuvreprijs uit handen van de Groninger gedeputeerde Fleur Gräber-van Koolwijk. Ze ontvingen de prijs omdat ze tijdens hun loopbaan veel hebben betekend voor Groningen en zich op een positieve wijze hebben ingezet voor de sport.

Na het tafelgesprek werden de genomineerden voorgesteld door Thijs de Jong. Gezellig allemaal in huiskamer sfeer op het podium maar waar de gesprekstafel door de toeschouwer als zeer hinderlijk werd ervaren en de huiskamer sfeer niet mee beleefden. Dione de Graaff werd deze avond geassisteerd door de kinderburgemeester van Groningen Fatoumata. De winnaars ontvingen een schitterend bronzen beeld, ontworpen door kunstenares Natasja Bennink.

Melvin Twellaar, roeier,  werd gekozen tot Sporter van het jaar 2022. Zijn tweeling broer nam de prijs in ontvangst. De roeier zelf is op trainingskamp in Portugal. Met een videoverbinding kon hij er even bij zijn.

De andere prijzen gingen naar shorttracker Jenning de Boo, wielrensters van NWVG, handbikester Melanie Helweg en TTV Midstars. Melanie Helweg ontving de prijs voor de Beste aangepaste sporter.

Alle foto’s van het Sportgala: klik hier

Niet iedereen is gecharmeerd van het huidige Sportgala. Zo laat Renate Groenewold het volgende op twitter weten:

Kunnen we aub stoppen met het Sportgala volgens het huidige format! Elk jaar weer dezelfde discussies. Het is geen appels met appels vergelijken, maar neem van mij aan dat alle kampioenen er allemaal ziek veel voor doen en laten! Trots op ALLE kampioenen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *