Stad Groningen nog steeds niet toegankelijk voor iedereen

Het CDA in de gemeente Groningen wil dat Groningen in 2016 winnaar wordt van de Europese toegankelijkheidsprijs. Naar aanleiding van de motie van het CDA, zet wethouder van Keulen de eerste stappen om de  toegankelijkheid van de stad prominenter op de agenda te zetten. In de afgelopen commissie Beheer en Verkeer gaf Van Keulen aan dat hij in gesprek gaat met Koninklijke Horeca Nederland en de Groningen City Club om winkels en horeca die goed toegankelijk zijn meer te promoten. Daarnaast gaf de gehandicaptenraad onlangs in een brief aan dat de openbare gehandicapten toiletten niet goed herkenbaar en bekend zijn. Ook daar wil de wethouder naar kijken om de bekendheid te verbeteren.

Raadslid Anne Kuik: ‘Als je geen beperking hebt sta je er niet zomaar bij stil, maar veel horecagelegenheden en winkels zijn lastig te bereiken voor mensen met een beperking. Wij zijn blij met deze stappen om op een positieve manier de toegankelijkheid van horeca en winkels te stimuleren.’

Aandacht voor toegankelijkheid in de openbare ruimte en publieke gebouwen is bij uitstek een taak van de gemeente, alle inwoners in de stad moeten kunnen meedoen.’ Het CDA vindt echter dat het verbeteren van de toegankelijkheid niet alleen een taak is van de gemeente. Anne Kuik: ‘Goede toegankelijkheid in de stad Groningen moet de norm worden. Het winnen van de Europese toegankelijkheidsprijs  zou leuk zijn maar het gaat uiteindelijk om meer aandacht voor initiatieven die de toegankelijkheid van de stad verbeteren.”

Eén gedachte over “Stad Groningen nog steeds niet toegankelijk voor iedereen

  1. Mogen ze ook wel de invaliden oprit aan de Zonnelaan weer in ere herstellen.
    Het is nu een stuk lastiger om het winkelcentrum Paddepoel aan de zijde van de Zonnelaan in te gaan met een rolstoel o.i.d.
    Voorheen zat er een oprit voor invaliden en deze is na de verbouwing verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *