Stadjer Klimaattop in de Watertoren

groningen-ebbingekwartier-noorderbinnensingel-watertoren-1Initiatieven in de wijken nodig voor een duurzame stad

De gemeente Groningen organiseert een Stadjer Klimaattop 19 mei 2016. De klimaattop is speciaal voor Stadjers die binnen hun wijk actief zijn op het gebied van energie en duurzaamheid, of graag actief willen worden.  Volgens wethouder voor duurzaamheid Mattias Gijsbertsen zijn de vele initiatieven van Stadjers hard nodig om de stad duurzaam te maken op weg naar een energieneutraal Groningen in 2035. Onderwerp van de klimaattop is dan ook: Samen de volgende stap zetten!

De gemeente streeft naar een energieneutraal Groningen in 2035. Wethouder Gijsbertsen: “Feit is dat de gemeente Groningen dit nooit kan halen zonder de steun van de burgers en de vele bestaande en nieuwe initiatieven van Stadjers. Het is daarbij natuurlijk niet nodig om telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Laten we de beschikbare kennis delen, het is leuk en motiverend om te zien waar je  stadsgenoten mee bezig zijn.  We hebben immers een gemeenschappelijk doel.”

Hulp en advies ter plekke
Tijdens de avond kunnen Stadjers ervaringen en tips uitwisselen, zo leert de ene wijk van de andere wijk. Ook kan men terecht bij Grunneger Power, Buurkracht en Groningen Woont Slim voor hulp en advies. Zodat aan het einde van de avond bewoners beter weten hoe ze in hun wijk de volgende stap kunnen zetten richting een duurzaam Groningen.

Aanmelden
Er zijn al veel Groningers bezig met energiebesparing en duurzaamheid in hun wijk. Daarbij heeft de één net een postcoderoos project gerealiseerd en begint de ander met een eerste informatiebijeenkomst. De gemeente hoopt zowel bestaande als nieuwe initiatieven op de bijeenkomst te verwelkomen. Stadjers kunnen zich aanmelden via www.groningenwoontslim.nl/stadjer-klimaattop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.