Stadjerspas 2013 weer verkrijgbaar

indexDe Stadjerspas 2013 is te koop. Met de pas krijgen pashouders korting bij honderden bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen in of rondom de gemeente Groningen.

De pas is voor € 5 te koop voor mensen met een minimuminkomen tot 110% van het bijstandsniveau. Daarnaast kunnen ook 50-plussers met een inkomen boven het minimum de pas voor € 40 aanschaffen. Dat laatste blijft ook dit jaar mogelijk door een wijziging van het kabinetsbeleid die staatssecretaris Jetta Klijnsma in december 2012 aankondigde.

Kortingen
Pashouders kunnen op meer dan 500 plekken terecht voor aanbiedingen op het gebied van onder meer sport, recreatie, kunst, cultuur en cursussen. Ook doen veel bedrijven mee die pashouders korting verlenen in horeca en winkels. Met de Stadjerspas wil de gemeente inwoners stimuleren om mee te gaan doen aan het maatschappelijk leven.

Verkooppunten
De pas is sinds maandag 7 januari te koop bij alle filialen van de Bibliotheek, het Gemeentelijk Informatie Centrum, de Groningse Kredietbank, de Vensterschool Hoogkerk en wijkcentrum Het Dok in Lewenborg. In 2012 telde Stad ruim 5.000 pashouders.

Waarderingspas voor mantelzorgers
De pas is dit jaar niet langer gratis voor mantelzorgers. In plaats hiervan kunnen zij gebruik maken van een speciaal voor hen ontwikkelde Waarderingspas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *