Stadsbeheer gaat staken, aantal dagen geen huisvuil opgehaald

milieudienst milieumedewerker-1Volgende  week wordt een aantal dagen geen huisvuil opgehaald.  Het personeel van Stadsbeheer in Groningen legt volgende week het werk neer. De werknemers protesteren tegen het uitblijven van een nieuwe cao.

Onderhandelingen
Over de cao voor gemeenteambtenaren wordt al meer dan een jaar onderhandeld met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tot nu toe hebben die gesprekken geen succes. Volgens de ambtenarenbonden weigeren de VNG-onderhandelaars met een concreet bod te komen. De vakbonden willen een loonsverhoging van 2,5 procent over vorig jaar en drie procent over dit jaar. Verder vinden ze dat er afspraken gemaakt moeten worden over werkgelegenheid.

Stadsbeheer
De dienst Stadsbeheer zorgt voor het ophalen van huisvuil, houdt de stad schoon en zorgt voor het onderhoud van groen, bestrating, verlichting en andere voorzieningen in de stad. De medewerkers leggen het werk neer op 16, 17 en 18 juni.

Landelijke actiedag
De actie van Stadsbeheer vormt de opmaat naar een landelijke stakingsdag op 18 juni. Op die dag komen gemeenteambtenaren uit het hele land naar Hendrik Ido Ambacht, waar het VNG Jaarcongres wodt gehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *